Mesaje
Proiect sustinut de Transfer Rapid

Lansare website OIPA Prodcom

Data: 20 octombrie 2015   |  Autor: Aurel Tanase

La eveniment au participat președinții celor cinci asociații din componenta Organizației interprofesionale nationale PRODCOM Legume - Fructe, precum și circa 30 dintre cei mai importanți producători și procesatori din domeniu. A fost anunțată, cu acest prilej, afilierea la PRODCOM a Asociației platformelor de colectare, depozitare și distribuție legume – fructe, proiect inițiat de către Dna. Camelia Șucu, proprietar al Pieței de Gross Abundia, din București. La manifestare au fost prezenti reprezentanți ai direcției de specialitate din cadrul MADR, reprezentanți ai Federației Naționale ProAgro, reprezentanți ai ambasadei Franței la București, precum și delegații din Italia și Bulgaria.

In intervențiile lor, reprezentanții asociațiilor din domeniul legumicultură, pomicultură, producție de ciuperci și procesare, au prezentat probleme și priorități ale domeniilor, precum și teme de interes comun pentru întregul sector, în special legat de reducerea TVA la 9%, precum și reglementările legislative referitoare la piața de legume-fructe.

A fost subliniat faptul ca în pofida unor reale dificultăți cu care se confruntă producătorii și procesatorii din aceste domenii, în condițiile unei mai bune susțineri, prin sprijin financiar și reglementări legislative, preconizate în noul PNDR, sectorul legume – fructe ar putea asigura, în următorii patru, cinci ani, 70-80% din necesarul intern de produse proaspete și procesate.