Mesaje
Proiect sustinut de Transfer Rapid
1.5050Ultima actualizare22.04.2019

Intalnire de lucru cu producatorii de legume in sere si solarii din zona Glodeanu Sarat

 

Pe 19 aprilie 2019, reprezentanti ai Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, condusa de domnul deputat dr Danut Pale, ai MADR prin domnul secretar de stat Dan Botanoiu si domnul director general al AIFR, Adrian Chesnoiu,  au participat la o intalnire de lucru cu producatorii de legume in sere si solarii din zona Glodeanu Sarat, in frunte cu primarul comunei. Din partea OIPA Legume Fructe a participat domnul Tanase Aurel.

 

 

S-au prezentat problemele cu care se confrunta producatorii din sector, asteptarile acestora, posibilitatile de valorificare mai buna si sigura a produselor, modalitati de concentrare a ofertei, modernizarea si extinderea spatiilor de productie.

S-a pus accentul pe :

  • aducerea la zi a platilor din subventie, respectiv pentru sprijinul cuplat;
  • prelungirea pana la 15 iunie  a termenului de predare a cantitatii de 2 kg/mp la programul de minimis tomate, la fel ca in anii anteriori, motivata de conditiile climatice neprielnice ale acestui an;
  • extinderea perioadei de folosire a zilierilor la 180 zile;
  • controlul concurentei neloiale care importa produse.

La intalnire a participat si directorul Sucursalei CEC Bank Buzau, unitate prin care marea majoritate a producatorilor primeste subventiile, aratand interesul unitatii bancare CEC Bank de a veni in calea producatorilor din sectorul de legume fructe cu produse noi, facile si atractive.

S-a solicitat implicarea Casei de Comert Unirea in crearea primului centru de achizitie si livrare la nivelul bazinului Glodeanu Sarat, unde anual productia este de peste 60 mii tone de legume.

Si oaspetii si localnicii au apreciat in mod deosebit intalnirea,aceasta abordand probleme de viitor care sa sporeasca eficienta in activitatea de productie a legumelor in spatii protejate.

 

Nu s-au găsit date ...