Mesaje
Proiect sustinut de Transfer Rapid
1.1140Ultima actualizare08.04.2016

Conventia Nationala a Pomiculturii 16-17 martie 2016

 

Data: 18 martie 2016   |  Autor: Dr. Aurel Tanase

 

In zilele de 16 si 17 martie a.c. s-a desfasurat la Poiana Brasov  cea de a treia editie a Conventiei Nationale a Pomiculturii.

Au participat cca 160 fermieri pomicultori,experti nationali si internationali in domeniul tehnologiilor  in pomicultura,a directiilor de actiune ,in principal al marketingului in ce priveste comercializarea fructelor.

A fost tras un semnal de alarma in ce priveste implementarea Subprogramului Pomicultura , un numar extraordinar de mic proiecte aprobate, inca Ghiduri foarte incalcite, birocratie in exces, necorelare in ce priveste asigurarea materialului saditor.

Cei doi ani trecuti din perioada noului PNDR in care au fost plantate cu pomi suprafete nesemnificative pune sub rezerva suprafata propusa a se infiinta de cca 30 mii ha. pana in anul 2020. Facem apel la Autoritatile implicate , AM de pe langa MADR, AFIR de a aborda cu responsabilitate actiunea, a simplifica ,a crea o echipa pentru fiecare proiect formata din beneficiar, consultant, afir care sa urmeze indeaproape pasii asa incat sa fie cat mai multe proiecte eligibile.

 

In ce priveste problemele cu care se confrunta producatorii si procesatorii de fructe, enumeram :protectia impotriva importurilor incorecte, combaterea practicilor comerciale neloiale, frauda alimentara, piata neagra.

 

Aurel Tanase-director general

Nu s-au găsit date ...