Mesaje
Proiect sustinut de Transfer Rapid

Articole de consultanță

HOTĂRÂRE a Biroului Permanent al Secţiei de Horticultură a ASAS

Data: 20 ianuarie 2016 | Autor: Dr. Victor Lăcătuş

Biroul secţiei de Horticultură a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti” a luat o serie de hotărâri la începutul anului 2016, printre care şi realizarea unui material-document, intitulat Program privind dezvoltarea legumiculturii în perioada 2016-2020. În acest sens, subsemnatul, care a fost numit şi preşedinte al comisiei de redactare a materialului, am propus următoarea structură.

Cooperativa agricolă „Legume de Vidra”

Data: 10 ianuarie 2016 | Autor: Dr. Victor Lăcătuş

Cooperativa Agricolă „Legume de Vidra”, înfiinţată în ianuarie 2013, a pornit la drum cu un număr de 12 membri, cultivatori din comuna Vidra, jud. Ilfov. Acţiunea s-a realizat în cadrul proiectului „Asocierea, o şansă pentru agricultori”, programul „Dezvoltare rurală prin antreprenoriat şi asociere”. Proiectul a fost iniţiat şi finanţat de Romanian American Foundation (RAF) şi derulat în parteneriat cu mai multe fundaţii, dintre care un rol decisiv l-a avut Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC). Pentru început, FDSC a efectuat un sondaj printre cultivatorii de legume din comună, întrebarea principală fiind „v-ar interesa să faceţi parte dintr-o asociaţie de legumicultori”? Dintre repondenţi, 57 % au spus da, dintre care 12 % cu condiţii.

Carenţa de calciu, o dereglare fiziologică accentuată de condiţiile de secetă

Data: 10 august 2015 | Autor: Dr. Victor Lăcătuş

Carenţa de calciu poate fi directă, când acest element lipseşte din soluţia solului, sau indirectă, când el există în sol dar nu este preluat pe măsura cerinţelor plantei, deoarece din diverse motive, planta nu absoarbe apă suficientă.